blog

Als XRP minder dan 1 dollarcent is dan koopt Peter Brandt pas

By 18 maart 2020No Comments

De koers van XRP is op het moment van schrijven maar liefst 96 procent minder waard dan op zijn hoogste punt ooit. De huidige waarde is 0,13 USD en op het hoogtepunt was dat 3,40 USD. Toch wacht trader Peter Brandt nog met het kopen van XRP want hij verwacht dat de bodem nog lang niet bereikt is.

Cynische reactie

Brandt liet dit weten in een reactie op een vraag van iemand die tot nog toe alleen maar verlies heeft geleden met haar investeringen in XRP.

In de tweet reageerde Brandt vrij cynisch.  Hij raadt haar aan om meer XRP te kopen als de waarde naar 0,008 USD gaat. Dat bedrag lijkt niet uit een technische analyse te komen.

Waarde van XRP kan nog zakken

De genoemde prijs lijkt een willekeurige grap te zijn. Maar dit is niet de eerste keer dat Brandt zich cynisch uitlaat over de prijs van Ripple’s munt. Hij heeft hierdoor ook geen goede vrienden bij het #XRPARMY zoals fans van Ripple zichzelf graag noemen.

Op 20 februari was de waarde van XRP 0,28 USD, Brandt voorspelde die dag een daling naar 0,20 USD.

Het duurde tot 8 maart voordat de ripple koers tot dit niveau afdaalde. Vier dagen klapte de hele cryptomarkt in, de waarde van vrijwel alle munten halveerde binnen een paar uur. Ook XRP kon die dans niet ontspringen.

Hierboven zie je hoe de koers al een maand aan het afglijden is. Ook voor deze periode, toen de hele cryptomarkt in de lift zat, leek XRP het ondergeschoven kindje. Ethereum, bitcoin, Chainlink, Tezos en vele anderen verdubbelden in prijs maar XRP kon maar niet aanhaken.

Alles of niets

Brandt voorspelde eerder dat bitcoin in 2021 100.000 Amerikaanse Dollars waard kon worden maar hij is daarvan terug gekomen. Eigenlijk hield hij rekening met twee scenarios: 100.000 dollar of 0 dollar. Hij neigt nu naar 0 dollar.

Hij noemde de aanstaande bitcoin halving ook schromelijk overschat en beweerde dat bitcoin eigenlijk nog in een bearmarkt zit.

Leave a Reply