blog

‘9.000 dollar is het perfecte buy the dip moment, daarna begint bitcoin bull run’

By 25 september 2020No Comments

Bitcoin en cryptocurrency-handelaar Tone Vays gelooft dat Bitcoin nog tot maximaal 7.000 dollar kan zakken. In zijn YouTube serie Market Pulse heeft hij het over een worst case scenario van 7.000 dollar, maar dat de bodem waarschijnlijk ligt op 9.000 dollar.

Is dit de befaamde dip?

Deze week is de bitcoin koers erin geslaagd om boven de 10.000 dollar te blijven, ook al daalde de munt van 11.000 dollar. Een dip van de prijs voelt altijd ontzettend negatief, en dat is het ook op de korte termijn. Maar een dipje is ook gezond op de lange termijn, ook voor investeerders. Vays zegt dat het verstandig is om bitcoin te kopen op 9.000 dollar, wat volgens hem de dip is.

‘Als we het begeven, denk ik dat 9.000 dollar een heel goede buy-the-dip is. Wat is mijn dieptepunt in het ergste scenario als we het begeven? Mijn worstcasescenario is 7.000 dollar.’

Positief sentiment als bitcoin boven 10.000 dollar blijft

Vays blijft ondanks zijn lage dip voorspelling positief. Hij verwacht dat als bitcoin boven de 10.000 dollar blijft en deze als steun kan zien, de markt een stijging kan verwachten. De analist zegt zelfs dat als bitcoin boven de 12.000 dollar uitkomt, de volgende rally kan beginnen. Of zoals hij het zo mooi zegt: The sky is the limit.

‘Hoe langer Bitcoin boven de 10.000 dollar blijft, hoe bullish Bitcoin is. De consistentie op weg naar boven is optimistisch; consistentie op de weg naar beneden is bearish.’

Wat zeggen andere analisten

Tone Vays staat niet alleen met zijn positieve sentiment over de bitcoin koers. Andere analisten overwegen momenteel tal van aspecten, kijken naar zowel markttrends als externe factoren in de economie en de wereldmarkt, en wijzen op een mogelijke rally. PlanB, een pseudonieme analist, denkt dat het “tijd is om omhoog te gaan” voor de prijs van Bitcoin, gezien de trends die de cryptocurrency laat zien.

Mike McGlone van Bloomberg Intelligence gaf commentaar op de prijs van safe-haven activa zoals Bitcoin en goud, kijkend naar de daling van de waarde van de dollar. Naarmate de gezondheid van de financiële economie in de fiat-valuta’s (vooral de dollar) afneemt, worden de safe-haven-activa aantrekkelijker voor handelaren en investeerders.

Omdat wereldwijde logistieke ketens worden onderbroken, verschillende industrieën worden gesloten en de wereldeconomie met zichzelf worstelt als gevolg van corona, is bitcoin een steeds aantrekkelijkere hedge.

Leave a Reply