blog

4 goede voornemens voor de bitcoin believer in 2020

By 30 december 2019No Comments

Het aftellen naar 2020 is begonnen. Heb jij al goede voornemens? Als het antwoord hierop nee is, dan hebben we een mooie shortlist voor jou. Begin je jaar goed met onze goede voornemens!

Stoppen met roken

Al jaren is duidelijk dat roken ongezond is. Maar omdat het zo verslavend is, kunnen we ons voorstellen dat stoppen met roken moeilijk kan zijn. Daarom hebben we een mooie motivatie voor jou.

Stel dat je in 2019 elke maand 50 euro had besteed aan pakjes sigaretten. Wat als je die 50 euro per maand niet aan sigaretten had gespendeerd maar aan bitcoin?

Dan kocht je in totaal voor 600 euro aan bitcoin. En die 600 euro zou nu 660 euro waard geweest zijn. Dat rendement van 60 euro had je goed kunnen gebruiken voor de eerste drie maanden sportschool ?

Stop met bingewatchen

Ja, we weten het! Series als Stranger Things, La Casa de Papel en The Walking Dead zijn mateloos populair. Maar in die tijd dat je een aflevering kijkt had je buiten ook een rondje kunnen hardlopen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de abonnementskosten van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ of HBO.

Wat als je stopt met Netflix en daar elke maand bitcoin voor koopt? Een abonnement op Netflix kost je 7,99 euro per maand, 95,88 euro per jaar. Koop je elke maand voor 7,99 euro aan bitcoin, dan kom je met de koers van nu uit op 114,50 euro. Dat scheelt toch weer!

Bewaar zelf je bitcoin

Als je een hardcore bitcoin fanaat bent is er ook iets wat je kan doen om je jaar goed te beginnen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is enorm belangrijk om zelf je private keys te beheren.

Je private keys vormen namelijk de toegang tot je cryptomunten. Bewaar je jouw bitcoin op een beurs, dan bezit de beurs deze private keys. En dat kan goed gaan zolang er niks gebeurt met die beurs.

Maar helaas is er alleen al dit jaar voor bijna 200 miljoen dollar aan cryptocurrency’s buitgemaakt door hackers. Zolang je jouw munten bewaart bij een exchange blijf je afhankelijk van de veiligheid van die beurs.

Gebruik je een hardware wallet, dan ben je zelf volledig in het beheer van je cryptocurrency’s. Er is dan niemand anders dan jij verantwoordelijk voor het veilig bewaren van je cryptomunten. Een hardware wallet hoeft niet duur te zijn, de Digital Bitbox heb je al vanaf 43,99 euro.

Check niet te vaak de koers

Cryptocurrency kan ontzettend verslavend zijn. Het kan je een kick geven als de koers met tien procent stijgt op één dag. Maar laat crypto je leven niet bepalen. Houd je hoofd koel, en blijf tijd vrijmaken voor je vrienden en familie. Als je echt gelooft in bitcoin op de lange termijn, dan hoef je ook niet om de vijf minuten de koers te checken!

Wat zijn jouw plannen voor volgend jaar?

Leave a Reply