blog

300 banken in de VS willen crypto

By 31 januari 2022No Comments

Banken kunnen bijna niet meer om crypto heen. Nu steeds meer mensen hun fondsen verplaatsen naar digitaal geld, moeten ze hier wel iets mee doen. Uit een rapport van American Banker blijkt dat ongeveer 300 gemeenschapsbanken van plan lijken om crypto handel aan te bieden.

Zeer binnenkort mogelijk

Uit dit rapport blijkt dat de banken uit de VS met crypto aan de haal willen. Als reactie op de grote vraag van klanten, zullen zij waarschijnlijk aan de slag gaan met het opslaan en verhandelen van crypto in de mobiele apps van de banken. Dit is niet iets wat over een paar jaar zal plaats vinden, maar in zelfs in het eerste of tweede kwartaal van 2022. Erg snel dus.

De banken hebben volgens het rapport een investeringen gedaan in het Bitcoin-bedrijf NYDIG. Dit is een dochteronderneming van Stone Ridge, ‘een holding die leiding heeft gegeven aan de oprichting van vooruitstrevende bedrijven in de wereld van technologie en financiën.’

Jongeren verspreiden bitcoin

Een jonge generatie investeerders brengt het bitcoin virus over naar deze bankiers. David Felch, CEO van Border Bank in North Dakota, maakte deze plannen in juni al bekend, nadat zijn zoon zijn interesse in bitcoin aanwakkerde.

“Hij was al drie tot vijf jaar aan het beleggen en bracht me op het idee om wat boeken te lezen over bitcoin en de geschiedenis van geld. Toen begon hij me te vragen wat banken gaan doen, aangezien mensen al bitcoin kopen, om de mogelijkheid te verkleinen dat ze hun klantenbestand eraan verliezen. Op dat moment had ik niet echt een goed antwoord voor hem”, aldus Felch.

Europese banken

Het crypto virus verspreidt zich niet alleen in de VS. Ook banken in Zwitserland, Duitsland en Italië laten crypto niet links liggen. De Duitse Spaarbank, die meer dan een biljoen euro bezit, dacht eraan om wallets te maken voor hun klanten. De grootste online bank van Zwitserland deed hier nog een schepje bovenop en wil een eigen crypto exchange vóór eind juni.

Het Italiaanse Banca Generali biedt zijn 300.000 klanten dit jaar de mogelijkheid om bitcoin te kopen en voor ze te bewaren. De bank doet dit, net als de Amerikanen, in de mobiele apps van de banken. Dit zorgt ervoor dat veel mensen in een vertrouwde omgeving in aanraking komen met crypto.

In Nederland zijn er voor zover nog geen plannen om ook crypto te accepteren, maar het zou erg goed zijn voor bitcoin adoptie als je in Nederland ook via je Rabo- of ING-app crypto kan kopen en opslaan. Andere landen zijn ons een stapje voor.

Leave a Reply