blog

Vandaag lanceert Ethereum 2.0, kan prijs zich opmaken voor 620 dollar?

By 1 december 2020No Comments

Ethereum wordt weer verhandeld boven de 600 dollar en kan groeien naar de volgende weerstand op de grafiek van 620 USD. Vandaag wordt ook de langverwachte Beacon Chain gelanceerd. Wordt dit een gevalletje buy the rumour, sell the news?

Lancering vandaag

Fase 0 van de Ethereum 2.0 roadmap gaat vandaag van start. Als alles goed gaat aan de kant van Ethereum, dan wordt de nieuwe blockchain genaamd Beacon Chain gelanceerd. Dit mag met recht een mijlpaal genoemd worden, Fase 0 is al jaren in de maak, en het duurt nog jaren voordat de volledige overgang naar Ethereum 2.0 gereed is. Om 13.00 uur Nederlandse tijd wordt het eerste blok van de nieuwe blockchain gemaakt.

De Beacon Chain Explorer meldt dat er momenteel 877.344  ethers is gestaked. Dit komt neer op 526 miljoen dollar tegen een prijs van 600 USD.

Alleen beloningen

De opwinding over de lancering is voelbaar, maar velen zijn zich er nog steeds niet van bewust dat de nieuwe blockchain nog niet zal functioneren als iets anders dan het bieden van staking-beloningen aan validators. Alle smart contracts, dApps en transacties gaan gewoon door in de oorspronkelijke ETH 1.0-keten. En die maakt nog gebruik van proof of work.

Onderzoekers van Messari Crypto berichtte dat als de Beacon Chain wordt gelanceerd, dan zal het, afgezien van het opstarten van een netwerk van proof of stake validators, weinig functionaliteit hebben. Uiteindelijk moet dit wel leiden tot duizend keer meer mogelijke transacties, zonder dat ingeboet hoeft te worden aan decentralisatie.

Schaalvergroting nodig

Dit betekent ook dat er nog steeds problemen zullen zijn met hoge transactiekosten als het bestaande netwerk zwaar wordt belast, wat zeker het komende jaar zal gebeuren als het momentum van DeFi aanhoudt en er meer gebouwd wordt op Ethereum.

Fase 1 introduceert schaalvergroting door middel van sharding, waardoor 64 parallelle zijketens worden geïntroduceerd om de hoofdketen te ontlasten en de doorvoer te vergroten. Het zal nog minstens een jaar duren voordat fase 1 uitgerold wordt, en zelfs dan zullen de verschillende blockchains van ETH 1.0 en 2.0 onafhankelijk opereren totdat fase 1.5 ze ergens in 2022 samenvoegt.

Perfect moment geboren

Hoe dan ook, de Ethereum gemeenschap is enthousiast over het evenement, dat het resultaat is van vijf jaar onderzoek en ontwikkeling. In de laatste Bankless nieuwsbrief schrijft David Hoffman treffend;

‘We zijn te laat geboren om de wereld te verkennen, te vroeg om de melkweg te verkennen, maar we zijn op het perfecte moment geboren om de oneindige mogelijkheden van Ethereum 2.0 te verkennen.’

Ethereum ontmoet weerstand

Vannacht om 01:00 steeg de ETH koers naar 620 dollar, maar werd daar afgewezen. Sinds juni 2018 is de koers niet meer zo hoog geweest. Dit niveau lijkt een dubbele top  en zware weerstandszone te hebben gevormd, zoals begin 2018. De verwachting is dat als deze weerstand doorbroken is, 800 dollar het nieuwe doel wordt. Aan de andere kant kan ondersteuning worden gevonden rond 520 dollar.

Hieronder de koers sinds begin 2018, elke candle stelt 1 dag voor. De munt bevindt zich in een belangrijk kanaal.

ETH sinds 2018. Koers beweegt zich in een belangrijk kanaal.

Leave a Reply