blog

Naast ETH en LTC ook dogecoin verkrijgbaar bij bitcoin automaten VS

By 24 maart 2022No Comments

De meme-coin is nu beschikbaar bij ATM-locaties van Bitcoin of America. Het bedrijf zegt dat dogecoin de nieuwste toevoeging is aan de bitcoin automaten.

Deze bitcoin automaten genaamd BTM’s (in plaats van ATM’s) kunnen gebruikt worden om bitcoin, ethereum, litecoin en nu ook DOGE te kopen. Het BTM-bedrijf kondigde via een tweet aan dat het Dogecoin heeft toegevoegd, waardoor de munt nu veel meer blootstelling krijgt.

Wat doen bitcoin automaten?

De automaten van Bitcoin of America geeft gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrency’s te kopen. Hier kunnen ze contant geld voor gebruiken of pinnen. Daarnaast is het op sommige locaties ook mogelijk om crypto te verkopen. De oplossing van BTM’s is precies goed voor de doelgroep die nog niet zo bekwaam is met crypto brokers.

U.today meldt dat het bedrijf in oktober de laatste crypto had toegevoegd; toen was ethereum de nieuwste crypto op deze BTM’s. Het nieuwsplatform meldt ook dat Bitcoin of America meer dan 1.800 automaten heeft in de Verenigde Staten. Dit is dus groot nieuws voor dogecoin.

Verbod in VK

Er zit wel een andere kant aan de BTM’s. In het Verenigd Koninkrijk moesten alle BTM’s per direct sluiten nadat ze verboden werden. De Britse Financial Conduct Authority (FCA) deed dit omdat het bang was voor witwassen. Dit kan gebeuren wanneer er te weinig controle is op de gebruikers van deze automaten.

Er waren wel controles, maar alleen bij grote bedragen. Alsnog genoeg reden voor de Britse waakhond om de BTM’s te sluiten.

Reactie op de koers

Het is niet met zekerheid te zeggen, maar de coin steeg 9% na de aankondiging. Inmiddels is de koers al een beetje teruggezakt naar 13,65 dollar (12,40 euro).

Dogecoin doet het goed afgelopen weken. De coin geniet meestal pumps door het toedoen van Elon Musk (aka Dogefather), maar deze keer leek dat te komen door ‘echt’ nieuws. Daarnaast steeg de coin bijna 30% over een periode van twee weken.

Leave a Reply