Bitcoinblog

Het gevecht tussen de bitcoin bulls en bears; juli wordt een belangrijke maand

By 2 juli 2021No Comments

De maand juli gaat denk ik een hele belangrijke zijn in het gevecht tussen de bulls en de bears. Zoals de Insiders op Discord inmiddels van op de hoogte zijn kan met name deze start van de maand een belangrijke trigger zijn voor het verloop van de zomer.

Momenteel is de bitcoin koers in een impasse belandt en zien we weinig teken van leven. Een positieve kanttekening hier is dat sinds de volume-explosie half mei de koers is weggezakt. Op 22 juni sloeg kortstondig de vlam in de pan en daar lieten de bulls zien dat ze wel degelijk in leven zijn.

Op zowel de dagelijkse grafiek als de 3-dagelijkse grafiek is momenteel een bullish divergence te zien. Dit zorgde voor de opleving van 26 juni richting de $36.000. Gaan we hier in dit weekend een belangrijk vervolg krijgen voor de richting van de komende weken?

het_gevecht_tussen_de_bitcoin_bulls_en_bears_juli_wordt_een_belangrijke_maand_grafiek_koersAfbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven zien we duidelijk dat dat volume verder is opgedroogd en het wachten is op een beweging van 10-15% om de verdere richting aan te geven. Op de echt lage tijdframes zie ik momenteel ook wat potentieel momentum opbouwen. Als deze beweging tractie krijgt denk ik dat we binnen een paar dagen over de $37.000 kunnen zitten; daarmee is de weg vrijgemaakt richting de $42.500 tot $47.000.

De keerzijde is denk ik een break onder de $32.000. Dit zou op volume wel echt pijn kunnen doen. Echter in deze sideways-trendende-koers hou ik nu vast aan de signalen op de dagelijkse en 3-dagelijkse grafiek tot het tegendeel bewezen is. Tot dusver zit ik comfortabel in positie, klaar voor de grote move van juli.

Leave a Reply