blog

Franse Thuisbezorgd accepteert vanaf nu ook Bitcoin (BTC)

By 7 september 2020No Comments

Fransen kunnen nu met bitcoin betalen om eten te laten thuisbezorgen. Just Eat France accepteert nu namelijk bitcoinbetalingen. Just Eat is een bedrijf net zoals het Nederlandse Thuisbezorgd, de Franse tak van Just Eat verzorgt de bezorging van ruim 15.000 restaurants.

Betalen via Bitpay

De betalingen verlopen via bitcoin betaalverwerker Bitpay. De restaurants ontvangen niet direct bitcoins, Bitpay zet namelijk alle transacties om in euro’s. Volgens de website van Just Eat zijn er geen aanverwante kosten wanneer je betaalt met bitcoin:

“We brengen geen kosten in rekening voor bitcoinbetalingen. Om een bitcoinbetaling te doen, moet je een digitale wallet maken door software of een app te installeren.”

Terugbetaling ook in euro

De prijs van sushi of een pizza wordt door Bitpay omgerekend naar de huidige bitcoin koers. Maar wanneer een klant de bestelling annuleert, wordt het bedrag in euro’s teruggestort naar de bankrekening van de klant. Dat staat op de website van Just Eat:

“Wanneer je betaalt, zijn jouw bitcoins al omgezet in euro. De koers van dat moment van betaling zal worden gebruikt op het moment dat er sprake is van een terugstorting.”

Twee pizza’s voor 100 miljoen dollar

Maar wil je wel je pizza’s met bitcoin betalen? In 2010 betaalde de Amerikaanse programmeur Laszlo Hanyecz 10.000 bitcoin voor twee pizza’s. We hopen dat die pizza’s lekker gesmaakt hebben, want deze zijn met de prijs van nu ruim 100 miljoen dollar waard (ongeveer 83 miljoen euro). De dag waarop Hanyecz deze pizza’s bestelde is in de bitcoin community omgedoopt tot bitcoin pizza day.

Wil je toch een keer je bitcoin uitgeven voor een lekkere pizza of een portie spare ribs, dan kan dat al sinds november 2013 bij Thuisbezorgd. Deze website is daarmee een van de eerste  grote partijen die bitcoin accepteert als betaalmiddel. Hoe dat werkt, zie je op deze video hieronder. Waarschuwing: alleen doen als je echt veel honger hebt en geen euro’s meer hebt ????

Leave a Reply