blog

Bitcoin analyse Rational Root: het aantal HODL’ers groeit gigantisch

By 11 februari 2022No Comments

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

Deze week zijn er twee van de vier charts die over macrotrends gaan. We beginnen met de STH supply en we sluiten af met de belangrijkste macro trend: de HODL’ers (illiquid supply). 

STH Supply

Deze indicator hebben we vaak gebruikt bij voorgaande analyses. Om het nog even kort uit te leggen: STH supply is het aantal holders dat – in de afgelopen 150 dagen – bitcoin kocht en vasthield.

Kijkend naar deze STH supply, lijkt het alsof we een macro bodem maken (groene cirkel). Om dit uit te leggen pakken we eerst de onderstaande chart erbij. Als we kijken naar de macro bodems van voorgaande jaren, zien we dat hetzelfde gebeurt na elke halving (te zien als verticale lijn): er kwam een duidelijke top van de STH Supply stippellijn.

Na zo’n hype-top zakte de STH supply (naar de rode cirkels). Dit resulteerde elke keer in een macro low van de bitcoin prijs. 

Dit gebeurde na de top van 2013 en 2017, en nu ook na die van 2021. Ik moet wel vermelden dat we nog een keer terug kunnen zakken na de rode zone. Dit is ook in de jaren daarvoor gebeurd, echter bleef de prijs dan toch hoger dan in de eerste rode cirkel.

Als je bitcoin wil kopen voor de langere termijn, waren dit in het verleden perfecte koopmomenten. Dit kunnen we ook zien in de volgende bodem indicator; de mezzanine en floor.

Verder lezen?

In de rest van de analyse weergeeft de Root de mezzanine en floor, samen met de belangrijkse macro indicator. Wil jij deze ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct! Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Leave a Reply