blog

Analyse: gaat Cardano (ADA) naar 0.35 euro?

By 15 februari 2022No Comments

Welke analyse wil jij zien? Elke week zullen we een poll houden op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Cardano (ADA) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Belangrijkste supports

Omdat dit de eerst analyse is van Cardano, gaan we de koers bekijken op grote timeframes. In de onderstaande grafiek zie je de wekelijkse grafiek van Cardano. Waarbij je al in één oogopslag de belangrijkste levels kan zien.

De bovenste gele zone is de huidige support. Deze ligt tussen een prijs van 0,92 en 1,01 dollar (0,81 en 0,89 euro). De prijs wist hier support te vinden na een all time high in augustus. De prijs zit op een cruciale plek, want als ADA de koers hier in stand houdt, kan het verder stijgen naar een nieuwe all time high, al is dit erg voorbarig.

Bear scenario

Niet schrikken, maar als Cardano door deze support zakt, staat het er niet goed voor. ADA heeft natuurlijk een super goede bullrun gehad in 2021, en het is niet gek als er daarna een flinke correctie volgt (erger dan dat er al is geweest). Zoals je kan zien is er geen enkele vorm van support tussen de twee gele zones en dit brengt een risico met zich mee.

Wanneer de prijs door de bovenste support zakt, zal het snel dalen, aangezien er geen support is die de prijs tegenhoudt. Het eindstation zal in dit geval de onderste gele zone zijn, met een koers tussen de 0,36 en de 0,40 dollar (0,32 en 0,35 euro).

Vergelijking met bitcoin

Kijkend naar de ADA/BTC chart, is dit laatste scenario niet ondenkbaar.

In deze grafiek zie je de belangrijkste zone voor cardano tot nu toe. De koers heeft duidelijk een neerwaartse trend ingezet sinds de all time high (met lower lows en lower highs). De gele zone is de eerste plek waarbij Cardano ondersteuning kan vinden. Wanneer deze behaald wordt, heeft de token een betere instappositie, maar voor nu ziet het er niet goed uit.

Deze grafiek is vergeleken met bitcoin, dus het hoeft niet per sé iets te zeggen over de dollar- of europrijs, maar het geeft wel een belangrijke indicatie; ADA zal de komende tijd een slechtere investering zal zijn dan bitcoin. Daarnaast ziet de dollar-grafiek er alleen nog goed uit als de bovenste support zijn werk doet.

Leave a Reply